Γ. Βαρεμένος: Η Άγκυρα πρέπει να δώσει απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου

Γ. Βαρεμένος: Η Άγκυρα πρέπει να δώσει απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου
«Η Άγκυρα πρέπει να δώσει απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν θέλει να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο» δήλωσε ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Βαρεμένος, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην Τουρκία.

Ο κ. Βαρεμένος έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο - όπως είπε- είχε μια πολύ καλή συζήτηση για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, υπό το φως και των πρόσφατων εξελίξεων στην Τουρκία.

«Εμείς είμαστε σταθερά υπέρ της συνταγματικής νομιμότητας, του σεβασμού της θέλησης του λαού και υπέρ της δημοκρατίας, η οποία όμως συνδέεται με ορισμένα πράγματα, με τον ανθρωπισμό και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου» σημείωσε.

Ο κ. Βαρεμένος, ο οποίος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της κυπριακής βουλής Δημήτρη Συλλούρη, εξέφρασε την ελπίδα οι εξελίξεις στην Τουρκία να μην έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία των συνομιλιών.

Η Ελλάδα, τόνισε, είναι «σταθερά υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών, στο πλάι της κυπριακής κυβέρνησης, για μια λύση που θα αντανακλά τις αρχές και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και μακριά από τον αναχρονισμό του θεσμού των εγγυήσεων».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 15:11