Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε στα τέλη του 2015 και στις αρχές του 2016 να ξεκινήσει η ανάπτυξή της με περιεκτικό τρόπο προς όφελος των πολιτών που επλήγησαν από την ανθρωπιστική κρίση. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC.

«Υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται πεινασμένοι απόψε, που τα παιδιά τους κάνουν τις σχολικές εργασίες τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό λόγω της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, της χειρότερης στην ιστορία της Δυτικής Ευρώπης εν καιρώ ειρήνης, της χειρότερης από τη Μεγάλη Ύφεση» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να εμπεδώσουμε μια αίσθηση ευπρέπειας, ένα αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, μια αίσθηση πως έχουμε επιτέλους μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη να απομακρύνει ανάξια προνόμια και να κάνει αυτούς που δεν έχουν πληρώσει να καταβάλουν δίκαια το μερίδιο που τους αντιστοιχεί» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη συμφωνία στις Βρυξέλλες και την επέκταση της δανεικής σύμβασης κατά τέσσερις μήνες, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είπε πως ο αυστηρός έλεγχος των δημοσιονομικών από τους εταίρους δεν αποτελεί ήττα.

«Εγώ δεν βλέπω ότι κάποιος έχει ηττηθεί. Θεωρώ ότι αποτελεί νίκη για την Ευρώπη το γεγονός πως καθιερώσαμε τις δημοκρατικές αρχές της νέας κυβέρνησης. Έπρεπε να ακουστούν οι εντολείς της και να της δοθεί μια ευκαιρία να είναι ο συν-συγγραφέας του πεπρωμένου της» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ως «σημείο εκκίνησης» τη συμφωνία με το Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης