«Δεν θα δώσουμε ψήφο για να γίνει η αναθεώρηση του Συντάγματος υπόθεση μιας μόνο παράταξης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέλθει από τη προοδευτική παράταξη για να ενώνει τους Έλληνες πολίτες. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εργαλειοποίησαν το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν κάναμε παιχνίδια. Θα ηγηθούμε της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι στον συνταγματικό λαϊκισμό», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Βάλλοντας ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι «η παλιά Δεξιά της ΝΔ μοιάζει με τη νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα. Συναντώνται στην εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής. Μια χαρά θα μπορούσαν να συνεργαστούν την επομένη των εκλογών», για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξαν, με υστερόβουλα διλλήματα, παιχνίδια, με το Σύνταγμα για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. «Έτσι προσεγγίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ την κορυφαία διαδικασία. Οδηγούν τη συζήτηση σε τεχνητή πόλωση», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας φεύγει. Δεν χρειάζεται άλλη Δεξιά στο τιμόνι της χώρας», ανέφερε η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής επιθυμούσε να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα στην εμβάνθυση της Δημοκρατίας και προς όφελος του πολίτη, κι αυτό ήταν το περιεχόμενο των προτάσεων που είχε στείλει τον Μάρτιο του 2018 στους πολιτικούς αρχηγούς. «Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία», παρατήρησε.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης