Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Δεκελείας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας, διαβεβαίωσε τον κ. Βενιζέλο ότι “το σύνολο του προσωπικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας διακρίνεται για την ομοψυχία και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, και χάριν στην άρτια εκπαίδευση του είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή του οποτεδήποτε η Πολιτεία το απαιτεί, τόσο σε ειρήνη όσο και σε πόλεμο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της ασφάλειας των πτήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά “πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας στον τομέα της Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους. Είναι πλέον παραπάνω από αυτονόητο ότι η Ασφάλεια Πτήσεων και Εδάφους είναι αλληλένδετη με την επιχειρησιακή ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλο το προσωπικό ότι η καλλιέργεια νοοτροπίας ασφάλειας, οδηγεί στην απαρέγκλιτη τήρηση κανόνων και διαδικασιών”.

Παράλληλα, αφού παρατήρησε ότι “στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οφείλουμε να λειτουργούμε με πνεύμα οικονομίας, χωρίς όμως να δεχόμαστε καμία έκπτωση σε ό,τι αφορά την ποιότητα της εκπαίδευσης, την ετοιμότητα αντίδρασης και την ασφάλεια του προσωπικού και των μέσων”, κάλεσε τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τον ίδιο ζήλο, “ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τις υπερβάσεις που απαιτούνται για να οδηγήσουμε την Πολεμική Αεροπορία αλλά και την Πατρίδα μας ακόμα ψηλότερα”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο ελληνικός λαός και η ελληνική Πολιτεία τιμούμε σήμερα την Πολεμική μας Αεροπορία. Τιμούμε τους λεβέντες που υπερίπτανται ως προστάτες – άγγελοι πάνω από τους ελληνικούς ουρανούς και προστατεύουν, όχι απλά και μόνο την ακεραιότητα, αλλά και την αξιοπρέπεια της χώρας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και σήμερα, ανήμερα της εορτής της Αεροπορίας, έγιναν όλες οι αναγκαίες κινήσεις, οι αναχαιτίσεις και οι αναγνωρίσεις που πρέπει ώστε να διαφυλάσσεται το κύρος και η εθνική μας κυριαρχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, τετράδα μαχητικών αεροσκαφών Μιραζ-2000 πέταξε πάνω από το χώρο της τελετής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές αρχές και άλλοι επίσημοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης