«Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για λύση στο ζήτημα της ονομασίας»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 14:57
«Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για λύση στο ζήτημα της ονομασίας»
Την εκτίμηση ότι είναι μειωμένο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, ύστερα από συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

«Εννοείται ότι εκ μέρους μας τονίστηκε το ενδιαφέρον για ουσιαστικές συνομιλίες για την πρόοδο της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Όσον αφορά την απάντηση, πιστεύω πως δεν υπήρξε κάποια έκπληξη, επειδή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου το ελληνικό ενδιαφέρον είναι σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο» δήλωσε ο κ. Πόποσκι σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επανέλαβε τον γνωστό ισχυρισμό των Σκοπίων ότι αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας η διεθνής κοινότητα και όλοι οι παράγοντες εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει κίνητρο και ενδιαφέρον να σημειωθεί πρόοδος στη διαδικασία.

«Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο γείτονάς μας αισθάνεται άνετα να μην καταβάλει προσπάθειες, ούτε σ' αυτό το μέτωπο ούτε (στο μέτωπο) της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, που είναι σημαντική για ολόκληρη την περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από την πλευρά μας, τόσο κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης όσο και κατά τη διάρκεια των άλλων διμερών συναντήσεων, εκφράσαμε ετοιμότητα να εργαστούμε σε όλους τους τομείς, αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το τίμημα αυτού του τέλματος το πληρώνει η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η παρεμπόδισή μας, η οποία μας έχει επιβληθεί και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είναι κάτι που πρέπει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των άλλων χωρών που έχουν επιρροή στη διαδικασία».

Διαβάστε ακόμη: Στάση αναμονής για το Σκοπιανό
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 10:10

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 15:48