Την ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας στα ζητήματα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και της ένταξης της βαλκανικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ) επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ποπόσκι και του ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα περιμένει από τα Σκόπια να κάνουν βήματα μπροστά».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην έδρα του ΟΗΕ, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι δηλώσεις και ενέργειες όπως οι πρόσφατες του αντιπροέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι στον Όλυμπο, καθώς και του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ στα Ηνωμένα Έθνη, δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα της ονομασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον κ. Πόποσκι, ότι η χώρα του δεν πρέπει να περιμένει τίποτα, ούτε από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ούτε από πουθενά αλλού, καθώς έχει εμπεδωθεί πλέον στη διεθνή κοινότητα πως οι ιθύνοντες στα Σκόπια είναι αυτοί που πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να προχωρήσουν με καλή πίστη και με διάθεση συμβιβασμού στα κατάλληλα βήματα, ώστε να επιλυθεί η διαφορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης