Η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία με την απόφαση του Eurogroup, τόνισε σε ομιλία του στο Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί αλλά κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο.

«Η Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε πολύ κοντά στη χρεοκοπία. Και υπήρξαν κάποιες φωνές στην Ευρώπη που εισηγήθηκαν την εγκατάλειψή της, ουσιαστικά την εξώθησή της να εγκαταλείψει το ευρώ. […]Τώρα καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο. Με την προχθεσινή απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία και “κλείδωσε” την παραμονή της στο ευρώ. Αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε οριστικά. Και οι κίνδυνοι δεν εξουδετερώθηκαν πλήρως… Κερδίσαμε, όμως, πολύτιμο χρόνο. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε τις αντιλήψεις που υπάρχουν – και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη», είπε ο κ. Σαμαράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η τραγωδία της Ελλάδας γίνεται σήμερα η αφορμή να αλλάξει η Ευρώπη πολιτική για τη διέξοδο από την κρίση», τονίζοντας ότι η «κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική πια, αλλά πανευρωπαϊκή».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης