Σχέδιο του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προβολή του στον Τύπο μέσα από τον επηρεασμό εκδοτών και δημοσιογράφων, περιλαμβάνει το αρχείο που κρατούσε ο πρώην υπουργός. Τόσο στις χειρόγραφες σημειώσεις όσο και στο δακτυλογραφημένο κείμενο με τίτλο «Προσχέδιο Πρότασης Επικοινωνίας Α.Τ.» ο πρώην υπουργός καταγράφει λεπτομερώς τις επικοινωνιακές κινήσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, πιθανότατα εντάσσονται και οι επαφές του με επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφους αναφέροντας ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Έτοιμος να κινηθούμε. Προς Δημοσιογράφους. Παρέμβαση». Αφήνει μάλιστα να διαφανεί και η πρόθεσή του ακόμη και για χρηματισμό σημειώνοντας δίπλα στην ίδια σελίδα: «ΛΕΠΤΑ!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δακτυλογραφημένο κείμενο που περιλαμβάνει το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, περιγράφονται αναλυτικά οι προτάσεις του για την τακτική του σε επικοινωνιακό επίπεδο, με βάση, όπως λέει την ήδη διαμορφωθείσα κατάσταση για τη γενικότερη πολιτική παρουσία. Συγκεκριμένα, προτείνει τακτική παραπολιτική παρουσία σε συγκεκριμένα έντυπα, και μάλιστα κάνει λόγο για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο.

Επίσης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα ( θετική παρουσία). Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών site-blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα site-blogs όσο και στα social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, 60 δίκτυα στα Social Media(facebook, Twitter κλπ). Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30η Μαΐου
Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ. Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά το θόρυβο που προεκλίθη ( προτεινόμενη περίοδος 2011).

Δημοσκόπηση της Εταιρίας «ALCO» (Εναλλακτικά της Εταιρείας RASS). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για « τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα» (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος – Ιούνιος 2011).

Συνεχής θετική αρθρογραφία στη Free- Press Εφημερίδα Θεσσαλονίκη «καρφίτσα».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε προχωρήσει μάλιστα και σε ιδιωτικό συμφωνητικό για την παροχή επικοινωνιακής υποστήριξης. « Η μηνιαία αμοιβή μας ( εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ το μήνα καθαρά, ήτοι για 18μηνη συνεργασία 270.000 ευρώ» αναφέρει σε επιστολή που του απέστειλε κάποιο άτομο με το όνομα Νίκος. «Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας δηλαδή η αποκατάσταση σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες», επισημαίνεται μάλιστα στην επιστολή στην οποία παράλληλα, προσδιορίζεται το 30% ως προκαταβολή. . Στο ποσό αυτό πάντως, δεν περιλαμβάνονται, όπως προκύπτει από το δακτυλογραφημένο κείμενο του πρώην υπουργού, οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο.

Στο ίδιο σημείωμα συμπεριλαμβάνονται προτάσεις με ονόματα εντύπων και ΜΜΕ, στα οποία θα υπάρξουν παρεμβάσεις αν και εφόσον τηρηθεί η συμφωνία.

Πρόκειται για τα εξής:

Aδέσμευτος Τύπος
Αξία
Ποντίκι
Βραδινή
Λόγος
Παρασκευή+13,
Kαρφί
Παρασκήνιο
Παρόν
Εξπρές
Ναυτεμπορική
Δημοκρατία
Ελεύθερος Τύπος

Επίσης:

http://www.press-gr.blogspot.com
http://www.citypress-gr.blogspot.com
http://www.tro-ma-ktiko.blogspot.com
http://www.zooomnews.gr
http://www.tsiliadoros.blogspot.com
http://www.kripsinos.blogspot.com
http://www.taxalia.blogspot.com
http://www.newsbomb.gr
http://www.newscode.gr
http://www.voria.gr( το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη)
http://www.i-reporter.blogspot.com
http://www.greece-salonika.blogspot.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης