Ανακοίνωση εξέδωσε το πολιτιστικό κέντρο «Η Φωνή των Κούρδων» σχετικά με τις εξελίξεις στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, αναφέροντας τα εξής:

«Μετά τις πρόσφατες τραγικές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις οποίες δυστυχώς ενεπλάκη και η ελληνική κυβέρνηση, θα θέλαμε να καταδικάσουμε απερίφραστα τη δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία επιχείρησε να ποινικοποιήσει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αγώνας αυτός δεν έχει καμία διαφορά με τον Αγώνα του 1821. Μαχόμαστε για τα ίδια δικαιώματα και μάλιστα εναντίον του ίδιου αντιπάλου. Πολεμάμε για την ελευθερία και για την πατρίδα μας. Μάλιστα, μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως ένας Έλληνας πολιτικός προέβη σε μια τέτοια δήλωση. Ακόμη πιο λυπηρή ήταν η στάση της αντιπολίτευσης (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), η σιωπή της οποίας ήταν εκκωφαντική.

Υπενθυμίζουμε σε όσους δεν γνωρίζουν πως οι Κούρδοι όχι μόνο δεν έχουν πειράξει ποτέ την Ελλάδα, αλλά αντιθέτως αποτελούν τον φυσικό της σύμμαχο. Αφήνουμε το συμβάν στην κρίση του αδελφικού ελληνικού λαού, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι από αγώνες, και συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας για αδελφοσύνη, ελευθερία και ομόνοια, για όλους τους λαούς της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής που επιθυμούν να ζουν με ειρήνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης