Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε την Τετάρτη εθιμοτυπική επίσκεψη από τον εκπρόσωπο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, επίσκοπο Παύλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Μπόλαρης επιδοκίμασε «την ευεργετική και εξαιρετικά δημιουργική δράση του θεοφιλέστατου στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι καλές σχέσεις της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αίγυπτο με την Εκκλησία της Ελλάδας, τις οποίες επιτυχώς προωθεί, επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στην περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο υφυπουργός επεσήμανε το διαρκές ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την υποστήριξη της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και κοινότητας στην Ελλάδα «όπως άλλωστε έδειξε η διά νόμου αναγνώριση της Αιγυπτιακής Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο».

Ο επίσκοπος Παύλος ενημέρωσε τον υφυπουργό για πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει προσεχώς, καθώς και για θέματα λειτουργίας της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης