«Η κυβέρνηση καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 20:25
«Η κυβέρνηση καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις»
Με την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο ιστορικό φρούριο «Φιρκά» στο παλιό λιμάνι των Χανίων κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης που αναφερόμενος στην σημερινή επέτειο δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκπροσωπώ την κυβέρνηση σε αυτή την λαμπρή τελετή με εφαρμογή τα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την μητέρα Ελλάδα. Είναι μια ξεχωριστή μέρα μνήμης και τιμής σε όλους εκείνους τους αγωνιστές της κρητικής ελευθερίας οι οποίοι ταύτισαν την ελευθερία με την ένωση, με την μητέρα πατρίδα. Το μάθημα τους και το δίδαγμα τους είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:«Η κυβέρνηση σήμερα καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις προς όφελος όμως του ελληνικού λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί απαρέγκλιτη και έχοντας πάντα συναίσθηση του μεγάλου καθήκοντος που σηκώνουμε όλοι στις πλάτες μας».

Οι εκδηλώσεις στα Χανιά άρχισαν νωρίς το πρωί της Κυριακής ότι η ναυτική μπάντα και μπάντα της μεραρχίας Κρητών παιάνιζαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων μετά το τέλος της οποίας σχηματίστηκε πομπή για την μεταφορά της ελληνικής σημαίας στο φρούριο Φιρκά.


Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 20:25