«Η κυβέρνηση στερείται οργανωμένου σχεδίου»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Μαΐου 2011, 12:00
«Η κυβέρνηση στερείται οργανωμένου σχεδίου»
Την ύπαρξη «σημαντικού πολιτικού προβλήματος στην λειτουργία της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στερείται ολοκληρωμένου σχεδίου με συγκεκριμένες ιεραρχήσεις και στόχους.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι υπαρκτό το ζήτημα της αναποτελεσματικότητας και της αποσπασματικής λειτουργίας της κυβέρνησης τονίζοντας ότι δεν αρκεί τα μέτρα να αποφασίζονται, αλλά πρέπει και να εφαρμόζονται.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο κ. Κουβέλης είπε ότι αποτελεί μια δυνατότητα, ωστόσο, πρόσθεσε, κανένας ανασχηματισμός, όσο και αν πρόσκαιρα και επικοινωνιακά λειτουργήσει εξωραϊστικά για την κατάσταση της κυβέρνησης, δεν αποτελεί ουσιαστικό μέτρο και κίνηση. Επίσης ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε το ενεχόμενο πρόωρων εκλογών «με το δεδομένο ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια και αγανάκτηση συνεχώς μεγεθύνεται», ενώ εκτίμησε ότι το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται, οι κοινωνικοί συσχετισμοί ανακαθορίζονται, με το δεδομένο ότι η μεσαία τάξη συρρικνώνεται έως εξαφανίζεται και κοινωνικά στρώματα μετατοπίζονται κάτω από τα όρια βιωσιμότητας.

Ο κ. Κουβέλης ανέπτυξε τις θέσεις του για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και η ελληνική κοινωνία όπως η ανεργία, υποστηρίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ανέργους. Επίσης είπε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού καρκινοβατεί καθώς η μαύρη τρύπα συνεχώς μεγαλώνει και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται προοπτική ανάπτυξης η οποία όμως πρέπει να σχεδιαστεί. Για το πρόβλημα του χρέους ο κ. Κουβέλης είπε ότι το κόμμα του υποστηρίζει σταθερά τη θετική αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της χώρας με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά στο λεγόμενο «Ζάππειο ΙΙ», ο κ. Κουβέλης είπε ότι αποτελούν μια παράθεση προτάσεων - πολλές απ' αυτές έχουν ήδη κατατεθεί από παραγωγικούς φορείς και σχολιαστές - ενταγμένες σε ένα φαινομενικά συνεκτικό πρόγραμμα. Είναι η εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν» στη μνημονιακή εποχή, με τη λύση να έρχεται πάντα απ' έξω, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι εν ολίγοις, ο κ. Σαμαράς κατέθεσε την πρότασή του: «αν δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, αυτό θα έκανα!»

Αναφερόμενος στα κρούσματα βίας των τελευταίων ημερών στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Κουβέλης είπε ότι απαιτείται να τεθεί ένα τέρμα στο διαχρονικό πρόβλημα εγκατάλειψης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στο έγκλημα και να προωθηθεί με συντεταγμένο και αποτελεσματικό τρόπο η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων μέσα από συνδυασμένες παρεμβάσεις και αναπλάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές και την επαναφορά της ζωής στο κέντρο, με την παρουσία της αστυνομίας και την εφαρμογή του νόμου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Μαΐου 2011, 12:02