Αισιόδοξη για τα αποτελέσματα που πρόεκυψαν κατά το πρώτο τετράμηνο του 2011 από τους ελέγχους, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τη νέα τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα εμφανίζεται η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Σε συνέντευξή της προς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι μόνο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία -ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ- έχουν εξοικονομηθεί 433 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός ανέφερε ότι μόνο στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, εντοπίστηκαν 4.500 περιπτώσεις που οι δικαιούχοι είχαν πεθάνει αλλά κάποιοι άλλοι ελάμβαναν τις επικουρικές τους συντάξεις ζημιώνοντας ετησίως το Ταμείο με 16 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, δεκαοκτώ χιλιάδες περιπτώσεις που ελάμβαναν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται και επιβαρύνονταν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με 50 εκατ. ευρώ, ετησίως, εντόπισαν οι διασταυρώσεις στοιχείων σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, τα χρήματα αυτά και όσα εξοικονομηθούν από τον εξορθολογισμό των κοινωνικών επιδομάτων, θα δοθούν για τη στήριξη όσων έχουν πραγματική ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στο μειωμένο μισθολόγιο για νεοπροσλαμβανόμενους ανέργους έως 24 ετών, τονίζει ότι «πρώτον δίνεται μια σημαντική ευκαιρία για την ένταξη στην αγορά εργασίας χιλιάδων νέων που σήμερα είναι άνεργοι, θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δεύτερον αποτελεί ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις χωρίς απολύσεις».

Η υπουργός Εργασίας, υπογράμμισε ότι «οι πολίτες αναζητούν έναν πειστικό και αξιόπιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση», τονίζει, όμως, ότι απαιτείται επίπονη και συνεχής προσπάθεια για πολλά χρόνια.

«Το δημοσιονομικό σκέλος», πρόσθεσε, «περιλαμβάνει σκληρά και δύσκολα μέτρα, όσο βρισκόμαστε υπό επιτήρηση από τους δανειστές μας και η στρόφιγγα της χρηματοδότησης παραμένει κλειστή».

Τέλος, η κ. Κατσέλη είπε ότι «δεν υπάρχει άσπρο -μαύρο, αλλά κάθε ρύθμιση και μέτρο που λαμβάνεται απαιτεί πειστική τεκμηρίωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης