Θέματα ναυτιλιακής συνεργασίας – εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2014, όπου θα δοθεί προτεραιότητα σε ζητήματα θαλάσσιων μεταφορών και θαλάσσιας πολιτικής- θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά οι υπουργοί Ναυτιλίας Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Νωρίτερα, οι τρεις υπουργοί θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση του Κωστή Μουσουρούλη με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου Τάσο Μητσόπουλο και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Μάλτας Joe Mizz θα εξεταστεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων σχετικά με την πρόταση κανονισμού για την ανακύκλωση των πλοίων στο Συμβούλιο της Ε.Ε. και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στο τραπέζι θα τεθεί και το ζήτημα του μηχανισμού παρακολούθησης και αναφοράς των εκπομπών αερίων από τα πλοία.

Επίσης, θα γίνει αναφορά στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής ημέρας για τη θάλασσα», που φέτος στις 20 Μαΐου θα γίνει στη Βαλέτα της Μάλτας. Η χώρα μας έχει υποβάλει επίσημο αίτημα προς την Ε.Ε. για το 2016 η «Ευρωπαϊκή ημέρα θάλασσας» να γίνει στον Πειραιά.

Ακόμα ένα θέμα που θα απασχολήσει τους τρεις υπουργούς είναι η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), του νέου ταμείου για την αλιευτική πολιτική που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περίοδο 2014-2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης