Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν για τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, η επίσκεψή του στο ακριτικό χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το evros-news.gr, ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε μπροστά σε αναμνηστική στήλη προς τιμήν του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για έργο που είχε πραγματοποιήσει το 1955 ως υπουργός Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο κ. Καραμανλής, που βρέθηκε νωρίτερα στο Διδυμότειχο και αργότερα στο χωριό Ισαάκιο από το οποίο κατάγεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ζήτησε ο ίδιος να επισκεφθεί το Πύθιο.

Εκεί και συγκεκριμένα δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, υπάρχει από το 1955 μια αναμνηστική στήλη προς τιμήν όσων συνέβαλλαν για τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιήθηκαν από κοινού με την Τουρκία στον ποταμό Έβρο.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιο Δημοσχάκη, και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου, Χάρη Θεοχαρίδη, ο πρώην πρωθυπουργός διάβασε με ιδιαίτερη συγκίνηση την επιγραφή που αναφέρει: «Επί Βασιλέως των Ελλήνων Παύλου, Προέδρου της Κυβερνήσεως Στρατάρχου Α. Παπάγου, υπουργού Συγκοινωνιών Κ.Δ. έργων κ. Καραμανλή, τη 27 Μαΐου 1955 εγένοντο τα εγκαίνια της κατασκευής από κοινού μετά του φίλου τουρκικού έθνους των αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Έβρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου, Χάρης Θεοχαρίδης, δήλωσε περήφανος για την επίσκεψη αυτή, τονίζοντας: «Μεγάλη τιμή για το χωριό μας η σημερινή μη πολιτική επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ένας σοβαρός και πραγματικά άξιος Πρωθυπουργός. Ευχαριστώ τον Βουλευτή της ΝΔ για το συντονισμό αυτής της μεγάλης επίσκεψης στο Πύθιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης