Οι σχέσεις ΟΤΑ - επιχειρήσεων επί τάπητος στην συνάντηση του Κουρουμπλή με φορείς της αγοράς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 20:55
Οι σχέσεις ΟΤΑ - επιχειρήσεων επί τάπητος στην συνάντηση του Κουρουμπλή με φορείς της αγοράς
Οι σχέσεις ΟΤΑ - επιχειρήσεων ήταν το θέμα της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και των περιπτερούχων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, στη σημερινή συνάντηση τέθηκαν οι σχέσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων εν όψει κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου. Ο διάλογος εστιάστηκε κυρίως στο τέλος 5% για εκδηλώσεις στα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, η οριοθέτηση των τουριστικών ζωνών, ώστε να μην υπονομευτεί το ωράριο, η ταυτότητα των τουριστικών καταστημάτων, οι σχέσεις δήμων - επιχειρήσεων, τα προβλήματα των περιπτέρων και των αναπηρικών κυλικείων, οι εκθέσεις προϊόντων και οι κίνδυνοι παραοικονομίας και αθέμιτου ανταγωνισμού προς το στεγασμένο εμπόριο, οι παραχωρήσεις πλατειών και δημοτικών χώρων με χαμηλό κόστος για εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και πώληση ειδών κατανάλωσης κ.α.

Από την πλευρά του, ο υπουργός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, υποσχέθηκε να μελετήσει τα θέματα που τέθηκαν, ενώ επεσήμανε ότι σειρά από ζητήματα χρήζουν παραπέρα διαλόγου μέχρι να διαμορφωθούν από κοινού οι προσφορότερες λύσεις. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αρωγός στην επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Εκτός από τον πρόεδρο του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, συμμετείχαν στη συνάντηση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Νίκος Κογιουμτσής, ο πρόεδρος των περιπτερούχων Αθηνών Θεόδωρος Μάλλιος και ο διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Σωτήρης Αντωνίου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 20:55