Η χρεοκοπία της χώρας έχει αποφευχθεί μέχρι σήμερα, αλλά παραμένει ως «διακύβευμα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι μεταξύ των θεσμικών αλλαγών που θα προωθηθούν από την κυβέρνηση είναι και αυτός του δημοψηφίσματος, θέμα για το οποίο, όπως είπε, θα δώσει σχετικές οδηγίες στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ζήτησε τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, καλώντας τα «να κλείσουμε μαζί τη διαπραγμάτευση» με την τρόικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ζήτησε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κάνοντας σαφές ότι δεν προτίθεται να ζητήσει πλειοψηφία 180 ψήφων.

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια περί τοποθέτησης επιτρόπων, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη μεγιστοποίηση του θέματος στα Μ.Μ.Ε.. «Δεν δεχόμαστε και ποτέ δεν δεχτήκαμε τη λογική των επιτρόπων» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «δεν δεχόμαστε οτιδήποτε που θα μειώσει τη δική μας αξιοπρέπεια, τα βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, είτε είναι η ψήφος είτε είναι οι Επίτροποι είτε είναι άλλες συμπεριφορές ή απαιτήσεις παρόμοιας υφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης