Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τις επαφές με την αντιπροσωπεία της κινεζικής εταιρείας Alibaba

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 08:05
Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τις επαφές με την αντιπροσωπεία της κινεζικής εταιρείας Alibaba
Τη βεβαιότητά του ότι «η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα», εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνοψίζοντας το κλίμα των συνομιλιών που είχαν χθες κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες με αντιπροσωπεία της κινεζικής εταιρείας.

Ο κ. Μάρδας, ο οποίος χθες απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση -σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας- όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με την Alibaba, σημείωσε την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες με την κινεζική εταιρεία που εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα στην Κίνα τον Ιούλιο και της συνάντησής του με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου διαδικτυακών πωλήσεων Alibaba, κ. Τζακ Μα, συναντηθήκαμε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών με ανώτατα στελέχη του κινεζικού ομίλου Alibaba και συζητήσαμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας».

Κατά τη συνάντηση, προσθέτει, «εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της Alibaba, όπως επίσης και την προβολή της Ελλάδας ως ταξιδιωτικού προορισμού για τους Κινέζους τουρίστες. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 08:35