Σε βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, που εναρμονίζει την ελληνική με την κοινοτική οδηγία, για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη σχετικές προτάσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές.

Στις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν απαιτείται τοπογραφικό διάγραμμα σε αδόμητα αγροτεμάχια και κληροτεμάχια, τα οποία βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ή ορίων οικισμού και τα οποία προέρχονται από αναδασμό ή περιλαμβάνονται στο κτηματολόγιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Το ν/σ, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται αύριο επί των άρθρων, υπερψηφίστηκε επί της αρχής του από τα τρία κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ανοιχτός σε νέες βελτιωτικές αλλαγές μέχρι την ψήφισή του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κάνουμε αγώνα δρόμου να προλάβουμε τους χρόνους για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, που θα είναι ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης, για την ωρίμανση του έργου απαιτήθηκε, μετά και την διαβούλευση επί της μελέτης Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, η ανάγκη βιώσιμης λειτουργίας του πάρκου και να καλύπτονται οι δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης του. «Έτσι προέκυψε η αύξηση του συντελεστή δόμησης από 2.500 τμ στις 4000 τμ, που ενσωματώνει και τις κατασκευές επί των προβλητών. Ανάλογη αύξηση έγινε στην κάλυψη από 5.500τμ σε 8.600τμ και για τις υπαίθριες δραστηριότητες με κιόσκια και την ενεργειακή εξυπηρέτηση με μηδενική δόμηση και κάλυψη 6.400 τμ», συμπλήρωσε.

Πηγή:athina984
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης