Ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι η σημερινή υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και με την απαιτούμενη ρευστότητα συνεχίζει η ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά και σε ενεργοποίηση τις επόμενες ημέρες του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με τον οποίο «η χώρα μας θα μπορεί να συνεχίζει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τις δανειακές τις υποχρεώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ούτε την πρόοδο στα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη. Οι σημερινές εξελίξεις είναι δε μέρος ευρύτερων κινήσεων στις αγορές που έχουν αγγίξει πολλές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά και με την επέκταση του προγράμματος των 28 δις για άλλο ένα εξάμηνο παραμένει σταθερό και με την απαιτούμενη ρευστότητα. Εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα άντλησης όλης της απαιτουμένης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για τη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός της ύπαρξης του μηχανισμού στήριξης, ο οποίος έχει αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το πλαίσιο των πολιτικών και της χρηματοδότησης προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Με την ολοκλήρωσή τους θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και η χώρα μας θα μπορεί να συνεχίζει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Νέα μαχαιριά-υποβάθμιση από τη Standard & Poor΄s

Στο «φως» το γερμανικό νομοσχέδιο για τη στήριξη της Ελλάδας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης