Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ο Καλογήρου παρέδωσε στον Τσιάρα 

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 19:15
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ο Καλογήρου παρέδωσε στον Τσιάρα 

Μέσα σε κλίμα αμοιβαίων φιλοφρονήσεων έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η τελετή παράδοσης-παραλαβής με το νέο υπουργό Κωνσταντίνο  Τσιάρα να τονίζει πάντως με νόημα πως "η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων". 

Ο απερχόμενος υπουργός  Μιχάλης Καλογήρου ευχήθηκε καλή επιτυχία από καρδιάς στο διάδοχο του Κωνσταντίνο  Τσιάρα και το νέο υφυπουργό Δημήτρη Κράνη, αναφερόμενος παράλληλα στο πλούσιο νομοθετικό έργο αλλά και στον αυξημένο κατά 40 εκ. ευρώ προϋπολογισμό που αφήνει με 1.000  νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων  που έχουν ως  στόχο  τη βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Καλογήρου δεν παρέλειψε να εκφράσει εμμέσως πλην σαφώς τη διαφωνία του με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σωφρονιστικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι κατά την άποψή του  «τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης». 

Όσον αφορά το το ρόλο που μπορεί να έχουν οι δικαστές, ο κ. Καλογήρου είπε ότι "ο δικαστής δεν είναι ποτέ παίκτης αλλά διαιτητής".

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας  αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό  του,  χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη πυλώνα της Δημοκρατίας κι, επεσήμανε: «Ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής» Τόνισε πάντως  πως η Δικαιοσύνη είναι το ζητούμενο για τον Έλληνα πολίτη με τα γνωστά προβλήματα που απασχολούν τον χώρο αυτό, όπως η καθυστέρηση στην απονομή της. Έθεσε δε  ως στοίχημα στο τέλος της διαδρομής του στο συγκεκριμένο υπουργείο να έχει διαγράψει τις σκιές, επικαλούμενος μια παλαιά ρήση του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Στ. Ματθία ο οποίος είχε πει «Η Δικαιοσύνη είναι και δεν είναι αξιόπιστη, δίκαιη και αποτελεσματική».

Επίσης, ο κ. Τσιάρας παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις και τόνισε πως «το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι μπορέσει ο καθένας από μας να προωθήσει συγκεκριμένες επιλογές όπως αυτές περιγράφηκαν προεκλογικά και να συμβάλλουμε στο καλό της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών». 

Μετριοπάθεια ζήτησε από τους δικαστές, ο  απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος  ο οποίος τους κάλεσε να δείχνουν επιείκεια  καθώς και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.  

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του υφυπουργού Δικαιοσύνης, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου,  Δημήτρης Κράνης έδωσε το "στίγμα" της πολιτικής που θα ακολουθήσει τονίζοντας ότι η «νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έρχεται για να μηδενίσει το έργο που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.» «Αν χρειάζονται διορθώσεις», είπε «θα πρέπει να επιληφθεί μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.»

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 19:19