Ισότιμη μεταχείριση από τα ΜΜΕ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 12:16
Ισότιμη μεταχείριση από τα ΜΜΕ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιστολή στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ι. Λασκαρίδη, απέστειλε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, με την οποία ζητεί την παρέμβαση του Συμβουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Όπως αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης, αφορμή για την επιστολή αποτελεί ο τρόπος παρουσίασης της δραστηριότητας των κομμάτων στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς και η οργάνωση των τηλεοπτικών συζητήσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων, δεδομένου ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβιάζεται η σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, ούτε να καταστρατηγείται ο χρόνος παρουσίασής τους σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη».

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του κ. Σκουρλέτη:

«Κύριε πρόεδρε,

Αφορμή για τη σημερινή μας επικοινωνία αποτελεί ο τρόπος παρουσίασης της δραστηριότητας των κομμάτων στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς και η οργάνωση των τηλεοπτικών συζητήσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων.

Η μέχρι σήμερα εικόνα βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τους κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συσχετισμούς όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στις τελευταίες εκλογές. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβιάζεται η σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων ούτε να καταστρατηγείται ο χρόνος παρουσίασής τους σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Θα παρακαλούσαμε – σύμφωνα με τη δικαιοδοσία που έχετε – να επισημάνετε στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα την υποχρέωσή τους για την ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων.

Με την πεποίθηση ότι θα λάβετε υπόψη σας τις παρατηρήσεις μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 12:51