«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτό που η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί εδώ και καιρό να αποδεχθεί, το γεγονός δηλαδή ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι συναντήσεις με τη γείτονα χώρα αποτελούν την ενδεδειγμένη οδό, ακόμη περισσότερο όταν υπάρχουν εντάσεις, είτε σε επίπεδο ρητορείας είτε σε επίπεδο πράξεων», δήλωσε, σήμερα, από την Ξάνθη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

«Ταυτόχρονα, η παρουσία σήμερα του Πρωθυπουργού στη Χάλκη συνιστά μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, την Εκκλησία και το Πατριαρχείο, καθώς αποτελεί την πρώτη αντίστοιχη επίσκεψη από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου. Η δε παρουσία του (σ.σ. του Πρωθυπουργού) στην Αγία Σοφία είναι και αυτή μια στιγμή υψηλού συμβολισμού», σημείωσε ο κ. Ρήγας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε, δε, πως το σημαντικότερο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία «είναι το μήνυμα που δόθηκε από τη μεριά μας στις συζητήσεις μεταξύ του Προέδρου Ερντογάν και του Πρωθυπουργού. Ένα μήνυμα τήρησης των Διεθνών Συμβάσεων και επιδίωξης της ειρηνικής συνύπαρξης».

«Η χώρα μας», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, «αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν αφοσιωμένες στο αμυντικό τους δόγμα, πλήρως έτοιμες ωστόσο, διατηρώντας ψηλά τον αποτρεπτικό τους ρόλο απέναντι σε κάθε επιδίωξη, απ’ όπου κι αν προέλθει. Επιδιώκουμε την ειρήνη στην περιοχή και αυτό το μήνυμα στέλνουμε σε όλους τους λαούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης