Κ. Κατσίκης: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 15:43
Κ. Κατσίκης: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο  για την αλλαγή φύλου από τα 15
Κατηγορηματικός πως δεν θα ψηφίσει την αλλαγή φύλου από τα 15, όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή εμφανίστηκε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. 

Συγκεκριμένα ο κ. Κατσίκης μιλώντας στον Ant1 ισχυρίστηκε πως:«Από τα επτά άρθρα του νομοσχεδίου, ψηφίζουμε μόνο το πρώτο που είναι εισαγωγικό»,για να συμπληρώσει ότι: «Διαφωνούμε και καταψηφίζουμε».

Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει επέμβαση, αντιθέτως την αποκλείει, πρόκειται για διόρθωση φύλου και όχι για αλλαγή, και αυτό είναι ένα σημείο διαφωνίας των ΑΝ.ΕΛ, πρόσθεσε και επιχείρησε να εξηγήσει με ένα παράδειγμα: "Ενώ στα χαρτιά θα φαίνεστε γυναίκα, θα είστε άντρας, θα μπορείτε να συνάψετε σχέση με έναν άντρα που δηλώνει άντρας και ενώ θα είστε ένα ομόφυλο ζευγάρι, στην νομική διάσταση θα είστε ετερόφυλο και θα έχουμε έτσι ομόφυλα ζευγάρια που θα μπορούν να οδηγηθούν στο γάμο και αυτό είναι προϋπόθεση για την υιοθεσία" διευκρίνισε.

Εν τούτοις, χθες, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, θετικά επί της αρχής ψήφισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών, το ίδιο έκανε και η Ενωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χ.Α καταψήφισαν.

Αξίζει να  σημειωθεί ότι η ψηφοφορία των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές γίνεται από τους εισηγητές και τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων και όχι από κάθε βουλευτή ξεχωριστά γι αυτό και δεν εκδηλώθηκαν οι διαφωνίες όσων έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 15:43