Κ. Κενεβέζος: Ανοικτή πληγή η ανεργία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013, 18:08
Κ. Κενεβέζος: Ανοικτή πληγή η ανεργία
Το ψηλό ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στους νέους αποτελεί και για την Κύπρο μια ανοικτή πληγή η οποία χρειάζεται ειδική θεραπεία, ίσως πολύ διαφορετική από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος είπε ότι στον συγκεκριμένο αγώνα οι πολιτικοί οφείλουν να ακούσουν τους νέους και να αξιοποιήσουν το δυναμισμό τους.

Σε χαιρετισμό του, στο τελικό Φόρουμ του προγράμματος «Ανοικτή βουλή των Νέων», ο κ. Κενεβέζος διεμήνυσε ότι η πολιτεία πιστεύει στα νιάτα και ενθαρρύνει δράσεις όπως τη σημερινή, σημειώνοντας πως η αξιολόγηση και χρηματοδότηση του προγράμματος από τη «Νέα Γενιά σε δράση» καταδεικνύει ότι αποτελεί οργανωμένη και μεθοδευμένη δουλειά, από την οποία αναμένονται και τα ανάλογα αποτελέσματα.

«Θα τολμούσα να πω ότι η συμμετοχή και δραστηριοποίηση των νέων σε τέτοια προγράμματα αποτελεί πολύτιμη κατάθεση για μια καλύτερη κοινωνία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαβούλευσης των νέων, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως είναι απόλυτα επίκαιρο και ότι οι «Πολιτικές Απασχολησιμότητας» και η «Ατζέντα για νέες δεξιότητες και θέσεις εργασίας» δεν αποτελούν απλά θέματα και στρατηγικές των στόχων της Ευρώπης για το 2020, αλλά και πεδίο ύψιστου ενδιαφέροντος για την κυπριακή κοινωνία.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013, 18:20