«Καθυστερημένη η ευαισθησία κυβέρνησης και ΕΕ για το προσφυγικό»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 15:42
«Καθυστερημένη η ευαισθησία κυβέρνησης και ΕΕ για το προσφυγικό»
"Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί τη γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ.Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι με αφορμή την κοινή επίσκεψη των δυο πρωθυπουργών στη Μυτιλήνη.

Το Ποτάμι σημειώνει ακόμη ότι "έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία -με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ- έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της", εξαίροντας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.-Κ. Γιούνκερ για τη δήλωσή του ότι ετοιμάζει "μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας" καθώς και για το ότι είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα.

"Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί "λιάζονται” και το βράδυ εξαφανίζονται".

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 15:42