Ολοκληρώθηκε, ύστερα από σχεδόν 6,5 ώρες, η μαραθώνια σύνοδος των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα που διαφώνησε τόσο στο ζήτημα του προσφυγικού όσο και σε εκείνο της συνταγματικής αναθεώρησης και αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ πιο σοβαρές φαίνεται πως ήταν οι διαφωνίες στο ασφαλιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καμμένος, εξερχόμενος από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ότι αναφορικά με το μεταναστευτικό συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα θέμα διεθνές και η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει την οικονομική ενίσχυση της ΕΕ. «Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν τίθεται θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία, ενώ η Frontex θα παραμείνει ως δύναμη επιφυλακής» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση, οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά τον κ. Καμμένο, συμφώνησαν ότι η Βουλή πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, καθώς και ότι πρέπει να προωθηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Για το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, ο κ. Καμμένος επισήμανε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν συμφώνησαν σε κοινό ανακοινωθέν, ενώ πρότεινε ειδική επιτροπή να διεξαγάγει έρευνα για τα αποτελέσματα του PSI και τους εμπλεκομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης