Για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους χειρισμούς της έρευνας για την υπόθεση της Novartis κλήθηκε να καταθέσει στον Άρειο Πάγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε μεν υπαρκτό το σκάνδαλο της Novartis αλλά φαίνεται ότι κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, όσον αφορά τη στάση του στη διερεύνηση της υπόθεσης. «Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει να αποκαλυφθούν» δήλωσε με νόημα ο κ. Κοντονής, προσερχόμενος στην ανακρίτρια-αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου  Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κοντονής, ο οποίος συνυπήρξε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον κ. Παπαγγελόπουλο, χωρίς ωστόσο να έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, επικαλέστηκε τις δημόσιες δηλώσεις του και τόνισε: «Το σκάνδαλο  Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη. 

»Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης