Κατρούγκαλος: «Τερατολογία τα περί νέας γενιάς συνταξιούχων των 600 ευρώ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 21:55
Κατρούγκαλος: «Τερατολογία τα περί νέας γενιάς συνταξιούχων των 600 ευρώ»
Η προστασία των κύριων συντάξεων αποτελεί απόλυτη κυβερνητική δέσμευση και δεν συζητάμε νέα περικοπή τους, καθώς τα χρήματα πέφτουν όλα στην αγορά και επιπλέον συντηρούν πολλές οικογένειες, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αυγή».

«Οι σημερινές συντάξεις, προστατεύονται πλήρως και για πάντα και το βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης μας είναι ο νέος θεσμός της Εθνικής Σύνταξης, που έχει ως σκοπό την προστασία από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό όλων των συνταξιούχων, ακόμη και αυτών που ήταν μακροχρόνια άνεργοι ή με διακεκομμένο εργασιακό ιστορικό», συμπλήρωσε. 

Ακόμη χαρακτήρισε απόλυτη και σκόπιμη διαστροφή της πραγματικότητας τα περί μείωσης των νέων συντάξεων.

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι η Εθνική Σύνταξη αφορά όλους, Έλληνες και αλλοδαπούς που δούλεψαν νόμιμα στη χώρα για 15 τουλάχιστον χρόνια και ότι αποτελεί «το βασικό εργαλείο κοινωνικής αναδιανομής της μεταρρύθμισης».

Επί παραδείγματι για κάποιον που συνταξιοδοτείται σήμερα με 700 ευρώ, διευκρίνισε ότι «στα 35 χρόνια εργασίας θα πάρει την Εθνική Σύνταξη, των 384 ευρώ, συν το ανταποδοτικό κομμάτι των 266 ευρώ, (συνολικά 650 ευρώ, σε ποσοστό αναπλήρωσης 93%) συν την επικουρική του σύνταξη.

Σχολιάζοντας τα περί «νέας γενιάς συνταξιούχων, των 600 ευρώ», ο υπουργός έκανε λόγο για βρώμικο, προβοκατόρικο ισχυρισμό και για τερατολογία χωρίς βάση την οποία δεν εκφράζουν «ούτε κόμματα της αντιπολίτευσης»

Αναφορικά με την ένταξη όλων των ταμείων στον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Ππροχωρούμε, για πρώτη φορά, σε πραγματική λειτουργική ενοποίηση με ίδιους κανόνες για όλους, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, τόσο στις εισφορές όσο και στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, για τους αγρότες».

Τέλος επεσήμανε ότι το ΕΤΕΑ θα είναι ο μοναδικός φορέας επικουρικής ασφάλισης, (όπως το μετεξελιγμένο ΙΚΑ θα είναι ο μοναδικός φορέας κύριας ασφάλισης) με την περιουσία τους σε έναν ενιαίο «κουμπαρά» υπό την εγγύηση του κράτους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 21:55