Αυτόνομα θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές το ΕΠΑΜ όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας του κινήματος Δημήτρης Καζάκης από τα Χανιά αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν οι συζητήσεις για εκλογική συνεργασία.

Ο κ. Καζάκης μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΕΠΑΜ στο Εργατικό Κέντρο ανέφερε ότι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους δανειστές είναι να «εξαλειφθεί οτιδήποτε θυμίζει το 61,3% του δημοψηφίσματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουν πάση θυσία να υπάρξει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία να εφαρμόσει τις συμφωνίες που παράνομα και αντισυνταγματικά πέρασαν το καλοκαίρι από το ελληνικό κοινοβούλιο», σχολίασε ο κ. Καζάκης και πρόσθεσε: «Στο χέρι του ελληνικού λαού είναι να τους κάνει την έκπληξη όπως την έκανε και την Κυριακή 5 Ιουλίου».

Για το κατά πόσον είναι εφικτή η προοπτική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης εκτός μνημονίων και ευρώ ο κ. Καζάκης σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να αναλογιστεί πρώτα ποιος θέτει αυτό το ερώτημα και υποστηρίζει ότι η εναλλακτική λύση ισοδυναμεί με καταστροφή.

Επίσης, τόνισε ότι από την Ελλάδα μπορεί να “απαγορεύεται” μια επιστημονική συζήτηση γι’ αυτή την προοπτική, ωστόσο στην Ιταλία και την Αυστρία ετοιμάζονται να θέσουν το ερώτημα αυτό σε δημοψήφισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογικών συνεργασιών ο κ. Καζάκης έκανε λόγο για μεγάλη προσπάθεια που έγινε από μέρους του ΕΠΑΜ τους προηγούμενους μήνες να έρθει σε επαφή και συνεργασία με το αντιμνημονιακό στρατόπεδο. «Έγινε προσπάθεια κυρίως με τη ΛΑ.Ε. που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν κατορθώσαμε να καταλήξουμε κάπου διότι δεν μας θεωρούν επαρκώς αριστερούς. Εμείς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν ζητάμε από κανέναν και δεν θα δώσουμε σε κανένα. Επιπλέον, δεν είμαστε εμείς που πρέπει να απολογηθούμε για το ποιοι είμαστε. Γι’ αυτό και κατεβαίνουμε αυτόνομα», είπε καταλήγοντας ο κ. Καζάκης.

Πηγή: xaniotika-nea.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης