«Η κυβέρνηση έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους κι όχι ρήξης»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 16:58
 «Η κυβέρνηση έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους κι όχι ρήξης»
Η κυβέρνηση έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους κι όχι ρήξης, όπως προβάλλουν συγκεκριμένα στελέχη της, τα οποία παίζουν άλλο ρόλο, για να κάμψουν και τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της σημερινής περιοδείας του στα χωριά της Καρδίτσας και της Φθιώτιδας.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «αυτή η δήθεν ρήξη είναι σε λάθος κατεύθυνση», καθώς «αφορά μόνο το νόμισμα, αφορά για παράδειγμα ένα διπλό νόμισμα - ένα ελληνικό ευρώ και ένα άλλο για τη συναλλαγή εκτός - ή αφορά σύνδεση με άλλα νομίσματα, με άλλη νομισματική ένωση, εκτός Eυρωζώνης και φυσικά να μείνουν όλα τ' άλλα απαράλλαχτα, δηλαδή η Ε.Ε. κι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση, να μείνει ίδια η εξουσία, δηλαδή να ανήκει σ' αυτούς που την έχουν και σήμερα, τους τραπεζίτες, τους δανειστές, τους βιομηχάνους, που ξεζουμίζουν τον λαό μας».

«Η λογική αυτών των στελεχών είναι η άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος. Με άλλα μέτρα και από άλλους δρόμους πάλι θα υποφέρει ο λαός. Είναι διαφορετική - μέρα με τη νύχτα - αυτή που λέει το ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη θέση του κόμματός του, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «εμείς λέμε ρήξη με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία τους, αλλά όμως την ίδια στιγμή κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός μας, μονομερή διαγραφή του χρέους».

«Γιατί πρόκειται για ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά το δημιούργησε η πλουτοκρατία του τόπου και αυτή πρέπει να το πληρώσει, αποδέσμευση από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ισότιμες επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες του κόσμου για επωφελείς συμφωνίες, και βεβαίως εργατική λαϊκή εξουσία, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία, και όχι στην εξουσία να βρίσκονται πάλι αυτοί που ματώνουν τον λαό τόσα χρόνια» κατέληξε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 17:03