Ολοκληρώθηκε η κοινή Συνέντευξη Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Νωρίτερα, οι δυο άντρες είχαν συνάντηση εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης. Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι η τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα η υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων (δύο εγγυοδοτικά ταμεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μεγάλα έργα) που θα στηρίξουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ώρα να ενισχύσουμε τη δουλειά που κάνουμε για την ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Μπαρόζο, τονίζοντας πως «εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Λουκά Παπαδήμο, επειδή έχει οδηγήσει τη χώρα από δύσκολα νερά». «Το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν έχει να κάνει με τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά αφορά και την ανάπτυξη», διευκρίνισε και πρόσθεσε πως θα πρέπει «να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει καλύτερη χρήση των πόρων από τα διαρθωτικά ταμεία, ακόμα και πριν το 2013». Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί να μην τα καταφέρει η Ελλάδα; Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ικανή και θα τα καταφέρει». «Δεν θα βάζαμε 130 δισ. ευρώ αν πιστεύαμε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν θα δουλεψει», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε: «Συμφωνήσαμε σε συμπληρωματικές δράσεις (για την προώθηση της ανάπτυξης) παράλληλα με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος», όπως την «εδραίωση του Ταμείου Εγγυοδοσίας» και τη «χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομών μέσω διαρθρωτικών ταμείων». Παράλληλα, τόνισε πως «στο παρελθόν έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα πολλά περισσότερα από αυτά που μας έχουν αναγνωριστεί», ενώ διευκρίνισε πως «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα και ζητεί μεταρρυθμίσεις».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης