Κίνημα Αλλαγής: «Όχι άλλη αδιαφορία - Άμεσα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο ΕΣΥ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, 14:14
Κίνημα Αλλαγής: «Όχι άλλη αδιαφορία - Άμεσα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο ΕΣΥ»

Απραξία και αδιαφορία για την ενίσχυση του ΕΣΥ καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνοντας την έλλειψη κάθε προετοιμασίας για τα προβλήματα που θα υπάρξουν από την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων, που θα το οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «επί έναν μήνα μετά την ψήφιση του Νόμου δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό υπήρξε, ούτε καν δρομολογήθηκαν προσλήψεις προσωπικού που ούτως ή άλλως είναι αναγκαίες για το ΕΣΥ».

Το Κίνημα Αλλαγής προσθέτει ότι «στο παρά πέντε μάλιστα, προχωρεί άρον άρον στην άρση αδειών όλων των υγειονομικών, αγνοώντας ότι επί 2 χρόνια αυτοί έχουν κυριολεκτικά εξοντωθεί, αγωνιζόμενοι μόνοι τους και χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη από το κράτος για να αντιμετωπίσουν την πανδημία».

Τονίζει ακόμη ότι «η κατάσταση αυτή ιδιαίτερα ενόψει έξαρσης της πανδημίας και νέας πίεσης προς το ΕΣΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε βέβαια να αποτελέσει αφορμή για την παράδοση τμημάτων του ΕΣΥ σε ιδιωτικά συμφέροντα». Τέλος το Κίνημα Αλλαγής καλεί τη κυβέρνηση να εντείνει την προσπάθεια πειθούς των ανεμβολίαστων υγειονομικών και να προχωρήσει το ταχύτερο σε προσλήψεις για την αντιμετώπιση των νέων κενών που τυχόν θα υπάρξουν.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, 14:20