Κύπρος: Ψηφοφορία για ανάδειξη προέδρου του ΔΗΚΟ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 12:34
Κύπρος: Ψηφοφορία για ανάδειξη προέδρου του ΔΗΚΟ
Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος για την επόμενη τετραετία.

Υποψήφιοι είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και ο βουλευτής του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας και επίσης του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.605 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του ΔΗΚΟ.Οι κάλπες άνοιξαν στις 9.00 το πρωί θα κλείσουν στις 18.00, ενώ το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 21.00.Και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος ψήφισαν στο ίδιο εκλογικό κέντρο σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, πρώτος ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μόλις άνοιξαν οι κάλπες, και το μεσημέρι ο Μάριος Καρογιάν.Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η ψηφοφορία είναι για την προοπτική, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του ΔΗΚΟ.

Κάλεσε τα μέλη του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες γιατί, όπως ανέφερε, η μαζική προσέλευση θα πετύχει την πολυπόθητη ενότητα μεταξύ ηγεσίας και βάσης.

Εξέφρασε επίσης απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών του κόμματος και τη βεβαιότητα ότι η επόμενη μέρα θα βρει το ΔΗΚΟ ενωμένο, δυνατό, διεκδικητικό και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να διασφαλίσει συνέχιση του ηγετικού ρόλου του ΔΗΚΟ στον χώρο του κέντρου και του ρυθμιστικού ρόλου του ρόλου μεταξύ των δύο πόλων, αναφέροντας ότι τώρα δεν είναι η ώρα για πειραματισμούς.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 15:09