Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 13:54
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Αυστηρότατη κριτική κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άσκησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup.

«Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο», υπογράμμισε και τόνισε: «Με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια»..

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Αφήνει την χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη. Μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη. Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη».

Και περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση με ρεαλιστική ωμότητα, ανέφερε: «Η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν. Όχι μόνο από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα, αλλά και την έλλειψη σχεδίου και προοπτικής, που οξύνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια».

Εξαπολύοντας σκληρότατα βέλη κατά του Πρωθυπουργού τον κατηγόρησε για: «Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι: Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο κ. Τσίπρας» και δήλωσε: «Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης».

Παράλληλα ανέφερε: «Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν».

Και καταλήγοντας ξεκαθάρισε: «Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας».Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 13:58