Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - υπουργού Παιδείας για τη δίωξη Πελεγρίνη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, 01:46
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - υπουργού Παιδείας για τη δίωξη Πελεγρίνη
Διαξιφισμούς μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προκάλεσε η απόφαση του υπουργού να παραπέμψει τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών για παράβαση καθήκοντος.  «Η εσπευσμένη παροχή προστασίας στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει και τους υποβολείς και τους πρωταγωνιστές αυτής της θλιβερής παράστασης, που αντί για θεατές έχει θύματα: τους φοιτητές και τις οικογένειές τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Νωρίτερα, το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας για Αυταρχισμό και αφερεγγυότητα.

«Ενώ οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια κατάφεραν μετά από 12 βδομάδες απεργιακού αγώνα να επιβάλουν τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο, δηλαδή το διάλογο, ο κ. Αρβανιτόπουλος φτάνει στο όριο της αφερεγγυότητας απέναντι στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, διακόπτοντας τον οποιοδήποτε διάλογο.

Για πρώτη φορά στα χρόνια δημοκρατικής ομαλότητας υπάρχει πειθαρχική δίωξη Πρύτανη Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για παράβαση καθήκοντος. Δεν ευθύνεται ο Πρύτανης για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου, αλλά η κυβέρνηση με την πολιτική της που απαξιώνει τα δημόσια Πανεπιστήμια, αποστερώντας πόρους και ανθρώπινο δυναμικό και τα οδηγεί σε σημείο να μην μπορούν να εκπληρώσουν το κοινωνικό και ακαδημαϊκό τους έργο.

Αυτός που χρειάζεται όχι μόνο να παραπεμφθεί, αλλά να αποπεμφθεί είναι ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Από το σανίδι στο πειθαρχικό
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 20:12

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, 01:55