Ανοιχτό προσκλητήριο προς όλες τις κατευθύνσεις «για να ενισχυθούν οι δυνάμεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας» έκανε από τη Λαμία ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

«Εμείς λογαριαζόμαστε κάθε μέρα και παντού με την αντιλαϊκή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας” υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να συμπληρώσει λέγοντας ότι “εμείς καταψηφίσαμε και συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε με όλες τις δυνάμεις τους αντιλαϊκούς νόμους, πολλούς από τους οποίους ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελπίδα παραμένει ζωντανή, δυναμώνει, μόνο όσο δυναμώνουν οι αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, το ίδιο το σάπιο σύστημα» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σημείωσε ότι «προβάλλει από παντού η επιλογή να πάρει ο καθένας και η καθεμιά τη θέση του στους αγώνες, στο οργανωμένο κίνημα, σε όλες τις μάχες, να βαδίσει στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αυξήσεις, τονίζοντας πως «είναι προκλητικό και απαράδεκτο, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που ο κόσμος ξεπαγιάζει από το κρύο, που σκέφτεται αν θα ανάψει το θερμοσίφωνα, ακόμα κι αν θα βάλει ένα φαγητό στο φούρνο, να μην αξιοποιούνται όλες οι πηγές ενέργειας που διαθέτει η χώρα μας» ενώ αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις, σημείωσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό! Αλλά και οι άλλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν μείνει άβρεχτοι. Γιατί όλοι τους, είτε διαμόρφωσαν μαζί, είτε ανέχτηκαν αυτό τον βούρκο του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις. Εμείς σαν ΚΚΕ, επιμένουμε με τη στάση μας ‘να βγουν όλα στο φως’ είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Εμείς θα συνεχίσουμε, γιατί το κρίσιμο ζήτημα είναι να μη δεχτεί ο λαός το δόγμα ‘ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων’. Που σημαίνει, να μη δεχτεί όλη αυτή την ολομέτωπη επίθεση στις ελευθερίες και τα δικαιώματά του».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον τομέα της υγείας, χαρακτηρίζοντας ως «άθλια» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια νοσοκομεία και καταλογίζοντας ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις «για την τεράστια έλλειψη σε γιατρούς». Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση, ότι με αυτόν τον τρόπο σχεδιάζει το επόμενο βήμα, που είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα υπογράμμισε ότι «η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο» και μάλιστα σημείωσε ότι «η χώρα μας εμπλέκεται στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» που όπως είπε «δεν βγάζουν άχνα για τον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, παρά μόνο ψελλίζουν κάτι τετριμμένα για ξεκάρφωμα, χωρίς προτάσεις και μέτωπα πάλης, βάζοντας τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους».

Ο Δ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού σε σχέση με τις εκλογές, υπογράμμισε πως «δεν χρειαζόταν να μας το πει ο Μητσοτάκης πως ‘μύρισαν εκλογές’. Το χούμε καταλάβει. ‘Αλλωστε ήδη έχουν αρχίσει τα διλήμματα και οι υποσχέσεις. Έχουν αρχίσει οι κορδέλες και τα συγγνώμη, οι ψεύτικες ελπίδες ξανά. Μόνο που το καλάθι των υποσχέσεων όλων τους, είναι πλέον πολύ μικρό, ακόμα πιο μικρό και από το καλάθι του νοικοκυριού που διαφημίζει ο Γεωργιάδης ως ντίλερ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ…».

Μιλώντας για το πολιτικό σκηνικό, τόνισε πως «όσο μεγαλώνει η αστάθεια για το αστικό πολιτικό σύστημα, τόσο μπορεί να δυναμώνει και η ελπίδα των εργαζομένων, του λαού, ότι κάτι μπορούμε να ανακόψουμε, κάτι μπορούμε να κερδίσουμε, ότι μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την πραγματική αλλαγή που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, με το λαό να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και στην οικονομία».

Αναφερόμενος σε όσους θεωρούν ότι κανείς από τους σημερινούς ή αυριανούς επίδοξους κυβερνώντες δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα λαϊκά προβλήματα, και σκέφτονται να ψηφίσουν το ΚΚΕ, τόνισε πως η σκέψη να στηρίξουν το ΚΚΕ γιατί εκτιμούν τη μαχητικότητα, τη συνέπεια και την αξιοπιστία του, τώρα πρέπει να αρχίσει να γίνεται απόφαση. Κι αυτή η απόφαση να γίνει πράξη, δηλαδή δράση, συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις καθημερινές μάχες και στις εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης