Κουτσούμπας: Ο κόσμος που υποφέρει πρέπει να έχει δυνατή φωνή και αυτή είναι η φωνή του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Ο κόσμος που υποφέρει πρέπει να έχει δυνατή φωνή και αυτή είναι η φωνή του ΚΚΕ

«Ένα ισχυρό ΚΚΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο θα σημάνει δύναμη για τον ίδιο τον λαό, το κίνημά του, αντιμετώπιση μιας κατάστασης και μιας δύσκολης πορείας της χώρας και των λαϊκών προβλημάτων όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, για τις οποίες έχει τεράστιες ευθύνες και η Ε.Ε. αλλά και οι ελληνικές κυβερνήσεις, και βεβαίως θα σημάνει την αρχή μιας συνολικής αντεπίθεσης και μέσα στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη» ανέφερε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ1.

Επεσήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα 74% του λαού που αμφισβητεί την Ε.Ε., ανέφερε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε αυτόν τον κόσμο και πρόσθεσε πως «αυτός ο κόσμος που υποφέρει πρέπει να έχει δυνατή φωνή και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτή είναι η φωνή του ΚΚΕ», καθώς «το 90% των αντιδραστικών αποφάσεων της Ε.Ε. που αφορούσαν τον ελληνικό λαό το ψήφισαν όλοι οι ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων με μια φωνή».

Μιλώντας για την Ακροδεξιά είπε ότι το καπιταλιστικό σύστημα γεννά τον φασισμό, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όπως την περίοδο του Μεσοπολέμου έτσι και σήμερα μονοπωλιακοί όμιλοι χρηματοδοτούν και ενισχύουν ακροδεξιά και φασιστικά σχήματα.

Είπε ότι οι αστικές πολιτικές δυνάμεις του «ευρωσκεπτικισμού» καθοδηγούνται από τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου των χωρών τους που καλλιεργούν φυγόκεντρες τάσεις, ενώ και οι τασσόμενες υπέρ της περαιτέρω ενοποίησης της Ε.Ε. είναι αντιδραστικό ρεύμα, γιατί «η εμβάθυνση της ενοποίησης της Ε.Ε. σημαίνει περαιτέρω ισχυροποίηση του πυρήνα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων που θα έχει την εξουσία και θα ποδηγετεί λαούς, κινήματα και χώρες».

Ανέφερε ότι σε αντίθεση με αυτά το ΚΚΕ μιλά για αλλαγή σε εθνικό επίπεδο σε κάθε χώρα, όπως στην Ελλάδα, με μια λαϊκή διακυβέρνηση όπου ο λαός θα έχει πραγματικά την εξουσία και βεβαίως στις άλλες χώρες τα κράτη-μέλη σήμερα όπου και εκεί οι λαοί θα έχουν λαϊκές διακυβερνήσεις που θα βλέπουν τον σοσιαλισμό.

Ερώτησε αν αυτό είναι εφικτό απάντησε «όσο εφικτό είναι να αποφασίσουν οι λαοί», επισημαίνοντας ότι αυτή η συζήτηση γίνεται μέσα στους λαούς και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, «όμως αυτός που συζητά πρέπει και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ και τα ΚΚ στην Ευρώπη στις ευρωεκλογές, ώστε να αρχίσει να αλλάζει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων».

Μίλησε ακόμα για την «ουτοπία ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκή η σημερινή Ε.Ε., που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε υποταγή τους λαούς».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «η αποχή δεν είναι ούτε αντίσταση, ούτε θέση» και κάλεσε, ιδιαίτερα τους νέους, σε μαζική προσέλευση στις κάλπες και ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς για την πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ τη χαρακτήρισε «κακοστημένη παράσταση» που είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε κάθε προεκλογική περίοδο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τώρα πλέον υπάρχει πείρα στον λαό, ο οποίος πρέπει να την αξιοποιήσει σκεπτόμενος ότι «συμφωνούν στο 90% των αποφάσεων της Ε.Ε. που είναι σε βάρος των αγροτών, των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών. Όπως και στα ζητήματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που τους θεωρούν εγγυητές της ειρήνης, όταν ιστορικά έχει αποδειχθεί ακριβώς το αντίθετο».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, στις προτάσεις και τροπολογίες του ΚΚΕ για πλήρη αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά στρώματα τις οποίες απέρριψε η κυβέρνηση, στο περιβάλλον και στους νέους ψηφοφόρους.

Καταλήγοντας υπογράμμισε την ανάγκη «να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση η ναζιστική δολοφονική Χρυσή Αυγή», σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολύ ισχυρό ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να την αντιπαλέψει.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, 04:42