Την αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Αριστεράς σε ενδεχόμενες εκλογές επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης κατά την κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ «είναι και θα παραμείνει παρούσα με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας» και αμέσως μετά πρόσθεσε ότι «η εκλογική τακτική θα αποφασιστεί και θα χαραχτεί με όρους αυτονομίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Κουβέλης διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που διακινούνταν εχθές περί αυτοδιάλυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς και προσχώρησης των στελεχών της στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, στενός συνεργάτης του κ. Κουβέλη υπογράμμιζε πως η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να διαχυθεί και να διαλυθεί. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε: «Έχουμε αποφασίσει ότι είναι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια και αυτονομία της ΔΗΜΑΡ. Κατά συνέπεια, οι όποιες επιλογές μας και πιο ειδικά η εκλογική μας τακτική είναι ζήτημα που προϋποθέτει την ύπαρξη της αυτοτέλειας και της αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ, την οποία δεν έχουμε αποφασίσει να εκχωρήσουμε και δεν θα την εκχωρήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κουβέλης, κληθείς να απαντήσει για το αν συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είπε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί μαζί του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης