«Ξεκινάμε τη μάχη στο Κοινοβούλιο»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Απριλίου 2012, 20:30
«Ξεκινάμε τη μάχη στο Κοινοβούλιο»
Τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης αντιπροσωπεία του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο, και του επέδωσε επιστολή, με την οποία γνωστοποίησε ότι συγκεντρώνουν τον αριθμό των δέκα βουλευτών και συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Ξεκινάμε τη μάχη μέσα στο Κοινοβούλιο ως αξιωματική αντιπολίτευση της συγκυβέρνησης» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Οι βουλευτές, όλοι διαγραφέντες από τη ΝΔ λόγω της καταψήφισης του δεύτερου μνημονίου, που συγκροτούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού είναι οι: Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια, Μίκα Ιατρίδη, Μιχάλης Γιαννάκης, Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Παναγιώτης Μελάς, Δημήτρης Σταμάτης, Σπύρος Γαληνός και Πάνος Καμμένος.

Η νέα Κ.Ο. συνεδρίασε νωρίτερα και εξέλεξε πρόεδρο τον Πάνο Καμμένο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Χ. Ζώη, αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπο τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, γραμματέα της Κ.Ο. τον Κ. Μαρκόπουλο, ενώ η Μίκα Ιατρίδου ορίστηκε ως σύνδεσμος της Κ.Ο. με τους πολίτες για την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και γραμματέας του κόμματος ο Μ. Γιαννάκης.

Η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας δίνει στο νεοσύστατο κόμμα τη δυνατότητα κοινοβουλευτικής παρουσίας με όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα, βάσει της νομοθεσίας, για εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Απριλίου 2012, 21:56