Ξενογιαννακοπούλου: Η ιδιωτικοποίηση δομών του Δημοσίου που εξαγγέλλει η ΝΔ θα φέρει απολύσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, 09:43
Ξενογιαννακοπούλου: Η ιδιωτικοποίηση δομών του Δημοσίου που εξαγγέλλει η ΝΔ θα φέρει απολύσεις

Πίσω από την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που εξαγγέλλει η ΝΔ «υποκρύπτεται ο πέλεκυς των απολύσεων», επεσήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. 

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μην μιλάει πια ανοιχτά για απολύσεις, διότι έχει πάρει το μάθημα των αντιδράσεων από τις 3.000 απολύσεις που είχαν γίνει επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά να μην ξεχνά ο ελληνικός λαός ότι όταν μιλάει για ιδιωτικοποίηση δομών του κράτους και παράδοση υπηρεσιών του Δημοσίου σε εργολαβικά κρατικοδίαιτα συμφέροντα, αυτό κεκαλυμμένα σημαίνει απολύσεις» ανέφερε.

Όσον αφορά στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια μετατοπίζεται ο διάλογος σε προγραμματικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται οι δυνατότητες πολιτικής διαφοροποίησης μεταξύ των κομμάτων. «Έτσι βλέπουμε ξεκάθαρα από τη μία έναν προοδευτικό πόλο που εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη έναν νεοφιλελεύθερο συντηρητικό από τη ΝΔ» πρόσθεσε η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, 09:43