«Η Λαϊκή Ενότητα, ανοίγοντας νέο κύκλο αγώνων για το 2019, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συμμετείχε και σήμερα Τετάρτη, 09/01/2019, σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση που προκάλεσε η αναγγελία τους αναστάλθηκαν 8 πλειστηριασμοί πρώτων λαϊκών κατοικιών» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή της, η ΛΑΕ.

Όπως σημειώνει, σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, πλειστηριασμός, «που αφορούσε πρώτη κατοικία 95 τ.μ, στην Κέρκυρα, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, με τιμή 1ης προσφοράς 90.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως και σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις, προσφορά για την απόκτηση του ακινήτου έχει καταθέσει η ίδια η Εθνική Τράπεζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει η ΛΑΕ και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, για αυτήν την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί «462 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 21 πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο» τονίζει η Λαϊκή Ενότητα.

Η ΛΑΕ και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών επισημαίνουν πως θα συνεχίσουν τους αγώνες και υπογραμμίζουν ότι «το 2019 έχουν προγραμματιστεί από τις τράπεζες, τα FUNDS και το μνημονιακό κράτος 76.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, υπερχρεωμένων φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επαγγελματιών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης