Λαφαζάνης: Γιατί ψήφισα "παρών"

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 03:42


Αποστάσεις από τις προτάσεις της κυβέρνησης έλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ψήφιση της εξουσιοδότησης προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος άλλωστε αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο που εστάλη προς τους Θεσμούς, δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, η διαοφοροποίησή του αφορά αποκλειστικά στη συγκεκριμένη πρόταση και όχι τη στήριξή του προς την κυβέρνηση.

«Με το "παρών" εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια "πρόταση" που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους "θεσμούς" και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά το πέρας της διαδικασίας.

«Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στελέχη που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, τρεις βουλευτές τήρησαν τη γραμμή Λαφαζάνη, ενώ η βουλευτής Μεσσηνίας, Ελένη Ψαρρέα, ψήφισε «όχι» και ο Δημήτρης Κορδέλας απουσίασε από την ψηφοφορία.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 05:06