Λαφαζάνης: «Κανένα περιθώριο για αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, 14:36
Λαφαζάνης: «Κανένα περιθώριο για αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια»
Κατηγορηματικά αρνητικός στην αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια εμφανίστηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια».

Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συνεδρίασε προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, σχετικά με τη σύναψη σύμβασης με τα ΕΛΤΑ για τη μεταφορά και επίδοση των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ ΑΕ.

Τη σημασία που έχει ότι η ΔΕΗ -ένας οργανισμός όπου το Δημόσιο έχει τον πλειοψηφικό έλεγχο, όπως είπε «να μην το ξεχνάμε αυτό»-, συνάπτει συμβάσεις θετικές για την ίδια την επιχείρηση, αλλά και για την ελληνική κοινωνία, επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης. Επίσης, σημείωσε ως θετικό το γεγονός ότι τον διαγωνισμό κέρδισε «με το σπαθί του», ένας άλλος δημόσιος οργανισμός, τα ΕΛΤΑ.

Εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «πρέπει να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος, που είναι δυσβάσταχτο για την ελληνική οικονομία» και σημείωσε ότι υπάρχει επενδυτική κινητικότητα στον τομέα της ενέργειας. Επιπλέον, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επανέλαβε ότι «η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται» και ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να δουλέψει καλύτερα προς όφελος των καταναλωτών.

Τόνισε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω του ΦΠΑ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, 14:41