Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία χαρακτήρισε «Ευρωπαϊστές μέχρι το κόκκαλο», εξαπέλυσε την Τετάρτη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Οικονομικών Κώστας Λαπαβίτσας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο κ. Λαπαβίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το τι κάνει ο κ Τσίπρας, δεν το πιστεύει ούτε μικρο παιδί… Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί έφεραν τη χώρα στο αμήν το καλοκαίρι του 2015… Θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε ένα σχέδιο τον Ιανουάριο του 2015 και όχι το καλοκαίρι να ψάχνει τη λύση μέσα σε δύο ημέρες. Τον Ιούλιο είχαν φέρει τη χώρα στο μηδέν και δεν μπορούσαμε να πάμε στη δραχμή. Δεν υπήρχε καμία επαφή με την πραγματικότητα τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του καταλάβαιναν τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους με όρους αμφιθεάτρου. Δεν συνειδητοποίησε (ο πρωθυπουργός) ότι στη νομισματική ένωση πρέπει να συμβιβαστείς με τους κανόνες της. Υπήρχε, όμως, η προοπτική να κάνει διαπραγμάτευση η κυβέρνηση, αλλά μετά τη συμφωνία του Φεβρουαρίου τα περιθώρια ήταν στην πραγματικότητα μικρά» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης