Με ποσοστό 5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue που δημοσιεύει η κυριακάτικη «Καθημερινή».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το  38% των προτιμήσεων ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία δεν φαίνεται εφικτή, γιατί αν ως βάση ληφθούν τα παραπάνω ποσοστά, το ΠΑΣΟΚ κατακτά 140 έδρες, η ΝΔ 57, ο ΣΥΡΙΖΑ 26, το ΚΚΕ 22, ο ΛΑΟΣ 14 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 11.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής τον οποίο προτιμά το 40% των ερωτηθέντων, έναντι 31% που συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με ποσοστό 4,6% προηγείται το ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου και σε άλλη  δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων έναντι 30,4% της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πολύ χαμηλά με 7,5%, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται ενισχυμένο και σε απόσταση αναπνοής με 7,4%. Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει το 3,8% ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, αφού τους επιλέγουν μόνο το 1,6% των ψηφοφόρων.

Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση με 56,1% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει μόνο 29,0%.

«Όχι» στη σύνδεση εκλογής προέδρου με εθνικές εκλογές

Το 82,4% των Ελλήνων αξιολογεί θετικά την θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ενώ το 52,2% δεν επιθυμεί σύνδεση της εκλογές προέδρου με τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».  Σημειώνεται ότι το 30% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύει επίσης ότι δεν πρέπει να συνδεθεί η εκλογή προέδρου με τις εθνικές εκλογές.

Σε ποσοστό 77,7% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι επιθυμούν την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης