Με το βλέμμα στην Κοπεγχάγη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 11:41
Με το βλέμμα στην Κοπεγχάγη
Συντονισμός και στενή συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει δυναμικά στα διεθνή φόρα που αφορούν στο περιβάλλον, ενόψει μάλιστα της κρίσιμης διεθνούς διάσκεψης της Κοπεγχάγης, ήταν η ουσία της πρώτης συνάντησης των επικεφαλής των δύο υπουργείων.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών συμμετείχαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης.

«Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί την απόφασή μας να επιστρέψει η Ελλάδα με έντονη παρουσία στα φόρα που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Θα ακολουθήσουν πολλές συναντήσεις με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και φορείς μέσα στη χώρα μας για τη διαμόρφωση της μεγαλύτερης δυνατής συμμαχίας ενόψει της Κοπεγχάγης, στην οποία θα συμμετάσχουμε ενεργά υποστηρίζοντας τις θέσεις της ΕΕ στη συνδιαμόρφωση των οποίων προσβλέπουμε», δήλωσε η κα Μπιρμπίλη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αφού υπογράμμισε ότι η πολτική για το περιβάλλον είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση επισήμανε τη σημασία «της στενής συνεργασίας των υπουργείων και όλης της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να έχουμε πιο σημαντικά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στην Κοπεγχάγη για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Αυτό που έχει σημασία για την Ελλάδα είναι να έχει σημαντική παρουσία και να αποφύγει και λάθη του παρελθόντος».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 12:16