Η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα προβλέπει ο «Κλεισθένης ΙΙ», θα επιφέρει πλήγμα στη γραφειοκρατία και συνακόλουθα στη διοικητική αυθαιρεσία και τη διαφθορά, σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, σε ομιλία του σε ημερίδα για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους ΟΤΑ και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

«Με τον επανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων», τόνισε, θεωρώ ότι θα έχουμε καταφέρει ένα αποφασιστικό πλήγμα στη γραφειοκρατία, τη σύγχυση των αρμοδιοτήτων και τις καθυστερήσεις, ώστε να μειώσουμε το έδαφος πάνω στο οποίο ανθούν τα φαινόμενα διοικητικής αυθαιρεσίας, αλλά και η χαμηλού επιπέδου, κυρίως, διαφθορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί πρόοδος στους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας, της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας, τονίζοντας ότι αυτή η πρόοδος οφείλεται «τόσο σε νομοθετικές πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που προώθησε το κεντρικό κράτος, όσο και στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση μεγάλης μερίδας των ίδιων των αιρετών».

Την ημερίδα διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και με τη στήριξη της Expertise France, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης