«Μεγάλη ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και μεγάλο πλήγμα για τη χώρα μας» χαρακτηρίζει ο Χρήστος Σπίτζης το όχι» των ευρωπαίων ηγετών στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε..

Σε συνέντευξή εφ’ όλης της ύλης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτηρίζει «μυθεύματα» τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015 είχε ζητήσει από τον Βλ. Πούτιν να τυπώσει δραχμές. Κάνει λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, και σημειώνει ότι η Ελλάδα του 2019 απέχει έναν αιώνα από το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στηρίζει την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ όταν ερωτάται αν θα ήθελε Πρόεδρο από την Κεντροαριστερά απαντά στο Πρακτορείο: «Θα επιθυμούσα ο Προκόπης Παυλόπουλος να είναι αριστερός».

Αναφέρεται στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει μειοψηφία όσους φοβούνται την ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εκφράζουν -λέει- έναν εικονικό φόβο για τη διατήρηση κατεστημένων δομών και διαδικασιών, ενός κλειστού κόμματος».

Στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα πρέπει να επανεκλεγεί ο κ Τσίπρας με ανοικτή ψηφοφορία από τους πολίτες ο κ. Σπίρτζης απαντά: «Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση, έγινε στις εκλογές, με ένα ποσοστό που δεν περίμεναν ούτε φίλοι ούτε εχθροί. Όπου εφαρμόστηκε η εκλογή Προέδρου από τη βάση ενός κόμματος, συνοδεύτηκε από την απαξίωση των υπόλοιπων κομματικών οργάνων και την καλλιέργεια του παραγοντισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου στην Πάτρα και την Πατρών -Πύργου ο Χρ. Σπίρτζης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει στοχοποιήσει την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα από την πρώτη ημέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης