Μεγάλη συγκέντρωση στο Αμβούργο για τις οφειλές της Γερμανίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2015, 13:58
Μεγάλη συγκέντρωση στο Αμβούργο για τις οφειλές της Γερμανίας
Με μεγαλειώδη συγκέντρωση στο δημαρχείο του Αμβούργου συνεχίστηκε το Σάββατο η περιοδεία του Μανώλη Γλεζου στη Γερμανία για το θέμα των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα.

Ο Μανώλης Γλέζος, καταχειροκροτούμενος, κάλεσε τον κόσμο να εντείνει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός παγγερμανικού δικτύου επιτροπών, πόλεων και χωριών, που θα συντονίσει τις προσπάθειες για δικαίωση του ελληνικού αιτήματος.

Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε άμεση και μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς ενθουσιασμού.

Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του δικτύου αναμένεται να παίξει η επιτροπή «Ακ Αμβούργο-Δίστομο» που δραστηριοποιείται από το 2001 στο συγκεκριμένο ζήτημα σε Γερμανία και Ελλάδα.

Ο Μανώλης Γλέζος εξήρε το έργο της Επιτροπής, η δράση και η διεύρυνση της οποίας αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του παγγερμανικού δικτύου διεκδίκησης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην κατεύθυνση αυτή ήδη έχουν συγκροτηθεί τις προηγούμενες μέρες επιτροπές στη Φραγκφούρτη και στο Χάναου.









Εκτός του Μανώλη Γλέζου στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, η βουλευτής του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς΄(Die Linke) Ulla Jepke, ο ευρωβουλευτής του Die Linke Fabio de Masi, προσωπικότητες όπως ο Γερμανός ηθοποιός Rolf Becker κ.ά.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2015, 15:24